„Poale-n Brâu Moldovenești” cu produse locale

Îți este dor de ceva tradițional, făcut în casă, care să îți amintească de copilărie? Astăzi îți propunem o rețetă de plăcintă „poale-n brâu” care îți va îndulci ziua cu siguranță! Nu uita să ne lași în comentarii o poză cu ceea ce ți-a ieșit!

Pentru a putea face aluatul acestei plăcinte, ai nevoie de: 

Pentru umplutura acestei plăcinte, ai nevoie de:

  • 500 gr de brânză dulce de vaci 
  • 1 ou
  • 200 gr zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  • sare
  • 100 gr griș
  • 100 gr stafide

Pentru a finaliza plăcinta, mai ai nevoie de un ou și niște zahăr pudră. 

Primul pas este realizarea aluatului. Se amestecă zahărul, drojdia și laptele puțin încălzit, apoi se adaugă câte un gălbenuș treptat, untul la temperatura camerei și coaja de lămâie rasă și se omogenizează cu puțină făină. Se adaugă restul făinii și sarea, și se lasă la dospit până când volumul este dublu. În acest timp, se pregătește umplutura. 

Se lasă brânza de vaci la scurs, după care se amestecă cu oul, zahărul și vanilia. După aceea se adaugă grișul. În cazul în care compoziția este mai apoasă, se adaugă mai mult griș, dacă nu, se pune mai puțin griș sau se poate și renunța la acesta. După griș, se adaugă stafidele și se amestecă. 

După ce aluatul este dospit, se întinde (nu foarte subțire, dar nici foarte gros) și se împarte în 12 pătrate. Se adaugă compoziția pentru umplutură cu o lingură sau linguriță pentru ca fiecare dintre plăcinte să aibă o cantitate cât de cât egală. Pentru a finaliza plăcintele, ai nevoie să bați un ou; plăcintele se vor închide ca un plic. Se ia primul colț și se unge cu oul bătut, se ia colțul opus și se unge cu ou și la fel și la celelalte două colțuri. După ce toate plăcintele sunt închise, acestea se așează într-o tavă și se ung cu ou bătut pe exterior. 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Plăcintele trebuie coapte la 180 de grade pentru 10 minute și încă 10 minute la 160 de grade. După coacere, plăcintele se lasă să se răcească și se adaugă zahăr pudră peste. 

Pe Localo găsești tot ce ai nevoie pentru ca mâncărurile tale să fie cât mai autentice și sănătoase!  Ca să îți fie și mai ușor să comanzi, descarcă aplicația noastră pentru iOS și Android!

Related Articles

Responses