Termeni și Condiții online LOCALO

1. DEFINIȚII, TERMENI ȘI NOȚIUNI GENERALE

Înainte de a face o comandă, vă rugăm să citiți cu atenție prezentele Termeni și Condiții Online, denumite, în cele ce urmează, în integralitatea lor “Documentul”. 

Folosirea aplicației sau website-ului: www.localo.ro și realizarea de comenzi online semnifică acceptul Dvs. în ceea ce privește Termenii și Condițiile Online menționate mai jos. 

Aceste Termene și Condiții sunt valabile exclusiv pentru achiziționarea Produselor și Serviciilor LOCALO, denumite în cele ce urmează “Produsele/ Bunurile” și “Serviciile”, afișate pe aplicația LOCALO sau pe site-ul www.localo.ro și comercializate online. 

Document – prezentele Termeni și Condiții Online.

Vânzător – Producătorul care este un membru listat al platformei online LOCALO MARKETPLACE.

Utilizator – orice persoană fizică, cu  vârsta de majorat împlinită sau persoană juridică sau orice entitate juridică, legal constituite, prin împuterniciții lor legali, înregistrate pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat integral acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Online.

Cumpărător/ Client – poate fi orice persoană fizică, cu vârsta de majorat împlinită sau persoană juridică, sau orice entitate juridică, legal constituite, prin împuterniciții lor legali, care își fac un cont în site, care are sau obține acces la conținut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către LOCALO (electronic, telefonic etc.) în baza creării unui cont și/ sau în baza unui acord de utilizare existent între LOCALO și acesta, care a acceptat integral Termenii și Condițiile Online de utilizare ale Site-ului și care efectuează o comandă validă (inițiază, completează și finalizează o comandă). Înainte de a fi cumpărător/ client, orice persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un cont în site, devine mai întâi utilizator. În factura emisă, clientul este înscris în partea introductivă a facturii sub titulatura de Cumpărător.

Cumpărătorului nu îi este permisă – decât cu acordul expres prealabil al LOCALO – copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/ sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decat cel original intenționat de LOCALO, includerea oricărui conținut în afara Site-ului/ Aplicației LOCALO, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al LOCALO asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului. 

Cumpărătorul poate copia, transfera și/ sau utiliza conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile prezentului Document.

Vârsta de majorat – vârsta împlinită de 18 ani. 

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/ Client/ Cumparator poate adăuga Conținut pe Site/Aplicație. Nickname-ul este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului/ Clientului/ Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Site și Aplicație – magazinul online găzduit la adresa web www.localo.ro și subdomeniile acestuia, respectiv domeniul aplicația LOCALO, prin care Utilizatorul și/ sau Clientul au acces la informații privind produsele și serviciile oferite de către Producătorii listați. 

Site-ul și Aplicația cuprind exemplificativ: texte, imagini, baze de date, logo-uri, soft-uri, filme. 

Site-ul și Aplicația sunt adresate doar Utilizatorilor și/sau Clienților/Cumpărătorilor persoane fizice, inclusiv în calitate de reprezentanți ai persoanelor juridice, legal constituite, care au vârsta de cel puțin 18 ani și care au parcurs etapele înregistrării corespunzătoare. 

Conținut:

 • toate informațiile de pe Site/Aplicație care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; incluzând, dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, care sunt deținute de LOCALO, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).
 • conținutul oricărui e-mail trimis Cumparatorilor/Clienților/Utilizatorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un Angajat/Colaborator al Vanzatorului, /Clientului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
 • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Utilizare Abuzivă: utilizarea Site-ului într-un mod contrar bunei practici în domeniu, a reglementărilor și ale legislației in vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii Vanzatorului.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Utilizatorului  transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cos/Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile sau Serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator  prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Comanda – document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un Cumparator,  prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site si de a face plata acestora.

Bunuri si Servicii – orice Produs sau Serviciu listat pe Site/Aplicație, inclusiv Produsele si Serviciile bifate  in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat, inclusiv documentele menționate în Comandă și achiziționate de către Cumpărător, care corespund descrierii din cataloagele și documentația producătorilor, ale căror caracteristici au fost agreate de Cumpărător și inscrise în comandă, respectiv factură.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora pe Site sau Aplicație la data efectuarii Comenzii.

Tranzactie – incasarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre LOCALO Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare sau rambursarea sumei rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre LOCALO Cumparatorului achitata de destinatat – Cumparator – la primirea si/sau prestarea Bunurilor si/sau Serviciilor achizitionate.

Drepturile Consumatorilor, asa dupa cum sunt prevăzute în Legea nr. 449/2003, actualizata si republicata, privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, precum si in actele 

2. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Pentru motive justificate LOCALO isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/ Cumparatorului pe Site/Aplicație, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel LOCALO. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al LOCALO, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta – telefonic – sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare de internet, LOCALO isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului/Aplicației.
LOCALO poate publica pe Site/Aplicație informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau Campanii Promotionae practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.Toate preturile aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site/Aplicație sunt exprimate in lei (RON) includ T.V.A si nu contin eventualele costuri de transport/livrare. LOCALO isi rezerva dreptul de a modifica pertul Produselor si/sau Serviciilor fara o instiintare/notificare prealabila, in conformitate cu Politica sa Comerciala si de Vanzari.
In cazul platilor efectuate online sau prin virament, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de lei , la comisioane interbancare, comisoanea BNR etc. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site/Aplicație (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Clienti/ Cumparatori de pe Site si participa activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor. Informatiile, respectiv imaginile/pozele Bunurilor de pe Site au caracter informativ, iar Bunurile livrate pot diferi de imaginile lor prezente pe Site din punct de vedere al culorii sau nuantei.

Produsele si/sau accesorii care apar in imaginile Produselor sunt cu titlu exemplificativ, utilizate pentru a crea o grafica ambientala placuta, iar respectivele produse si/sau accesorii nu intra in cadrul Produselor si nu sunt incluse in costurile Produselor respective, astfel incat nu vor fi livrate.

Promotiile/ofertele prezentate pe Site/Aplicație sunt valabile in limita stocului disponibil. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, de regula mentionate. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.

Prezenta Produselor pe Site/Aplicație NU garanteaza existenta lor in stoc. Consultantii Vânzătorului va vor confirma disponibilitatea pentru fiecare Produs in parte. Verificarea stocului se poate face numai prin procesarea Comenzii. În cazul în care Produsul nu se va mai regăsi în stoc, LOCALO își rezervă dreptul să anuleze în mod unilateral Comanda și să restituie banii Cumpărătorului.

LOCALO isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe Site/Aplicație fara nici o anuntare/notificare prealabila.

Cumparatorul nu poate sa isi revoce acordul exprimat in favoarea respectarii Termenilor si Conditiilor Online pe perioada derularii unui Contract, pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de LOCALO pentru Produsele livrate si/sau Serviciile prestate in baza Comenzii onorate de LOCALO.

Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea Continutului implica aderarea si acceptarea Clientului la prezentele Termeni si Conditii Online.

Cumparatorul va monitoriza permanent Termenii si Conditiile Online, care pot fi actualizate, modificate si completate oricand de LOCALO.

In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si Conditiile Online valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre Parti si notificarii acesteia in scris catre LOCALO.

Accesul la Produsele si/sau Serviciile LOCALO se face exclusiv prin accesarea APLICAȚIEI LOCALO.

Prin folosirea Aplicației/Site-ului Utilizatorul si/sau Clientul/Cumparatorul este/sunt singurul/singurii responsabil/-i pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta/acestia raspunde/raspund pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului/Aplicației, Continutului, LOCALO sau oricarui tert cu care LOCALO are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

In cazul in care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document, acesta renunta la: accesul la Produse si/sau Servicii oferite de LOCALO prin intermediul Site-ului/Aplicație, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea LOCALO de orice natura (electronic etc.) Utilizatorul si/sau Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

3. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul, astfel cum este definit la DEFINITII SI TERMENI GENERALI, incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site/Aplicație, sunt proprietatea exclusiva a LOCALO, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de LOCALO, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al LOCALO asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres prealabil al LOCALO. Orice Continut la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului Document, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific expres prealabil si valid incheiat intre LOCALO si acesta si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea LOCALO cu referire la acel Continut.

Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

In cazul in care LOCALO confera Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ dreptul de a utiliza, sub forma descrisa intr-un acord de utilizare expres prealabil distinct, un anumit Continut, la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi pe Site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea LOCALO pentru respectivul Utilizator/Client/Cumparator/ sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Niciun Continut transmis catre Utilizator/Client/ Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea LOCALO si/sau a Angajatului/prepusului si/sau Colaboratorului LOCALO care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul Continut.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare prealabil expres care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. COMANDA

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site/Aplicație, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in Cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda si efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres pe Site. Odata adaugat in Cos un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in Cos, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul garanteazaca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete, valabile si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, transmis Vanzatorului, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului a Tranzactiei, in cazul efectuarii platii online;
invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de LOCALO, in cazul platii efectuate online;
in cazul inexistenței produselor în stoc, cu ramburasarea prețului achitat de către Cumpărător;
in cazul in care datele furnizate de catre Client/Cumparator pe Site sunt nereale, incomplete si/sau incorecte si/sau nevalabile.
In cazul in care un Produs si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

5. DREPTUL DE RETRAGERE

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu neprestat inca, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, actualizata si republicata, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu neprestat inca expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumparatorul sau un tert indicat de Cumparator (altul decat transportatorul) intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua în care Cumparatorul sau un tert indicat de Cumparator (altul decat transportatorul) intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, in termenul legal mai sus specificat, acesta va completa formularul tip disponibil online de la adresa: https://social.localo.ro/politica-de-retur-online-a-produselor/ sau va solicita aceasta printr-un e-mail la adresa contact@localo.ro
Completarea acestui formular se va face de catre Cumparator in momentul in care a ambalat si pregatit produsele achizitionate pe care doreste sa le returneze, conform dispozitilor de mai jos.

In acest sens, Cumparatorul, inainte de expirarea perioadei de retragere, informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de a se retrage din Contract, folosind modelul formularului de retragere care se gaseste la https://social.localo.ro/politica-de-retur-online-a-produselor/ pe Site sau inregistrand pe Site o declaratie neechivoca prin care isi exprima decizia de retragere din Contract.

Produsele se returneaza in ambalajul original, insotite de factura fiscala si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentatia aferenta (fise tehnice, manuale de utilizare, documentatie tehnica, certificate de garantie si/sau conformitate).

Vânzătorul și Cumpărătorul confirmă și înțelege că fiecare Tranzacție (plata online) care a fost procesată poate fi supusă unui Refuz la Plată în conformitate cu Regulile Schemei de Card (emise de Visa sau Mastercard) aplicabile.

În cazul unui Refuz la Plată, LOCALO are dreptul de a recupera imediat întreaga sumă aferentă Refuzului la Plată precum și orice alte costuri, cheltuieli, datorii sau Amenzi suportate ca urmare a sau în legătură cu un astfel de Refuz la Plată, prin deducere din plățile ce trebuie efectuate de către LOCALO în temeiul prezentului Contract.

Vânzătorul și Cumpărătorul înțeleg și sunt de acord că LOCALO nu va fi parte la nici o dispută cu privire la niciun produs sau serviciu oferit sau vândut de către Producător.

În cazul în care Vânzătorul acestuia dorește să conteste un Refuz la Plată, acesta trebuie să notifice LOCALO conform instrucțiunilor primite și să furnizeze către acesta toate documentele justificative care susțin cererea sa, în conformitate cu Regulile Schemei de Plată aplicabile (Visa sau Mastercard).

Vânzătorul și Cumpărătorul înțeleg și sunt de acord ca LOCALO să investiggheze valabilitatea oricărui Refuz la Plată de către orice Emitent de Card sau Schemă de Card, decizia LOCALO va fi definitivă și obligatorie în ceea ce privește orice Refuz la Plată atât pentru Vânzător cât și pentru Cumpărător.

In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract dar isi rezerva dreptul de a diminua valoarea bunurilor si retrage taxele de transport/livrare aferente, conform clauzelor de mai jos. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card bancar, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu OP -> prin virament bancar in contul transmis de Client/Cumparator;
 • pentru Comenzile achitate cu ramburs, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de Client/Cumparator, pe adresa de e-mail a Vanzatorului;
 • pentru Comenzile achitate prin card de credit, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de Client/Cumparator;

ATENTIE: Returnarea Pretului se face exclusiv in contul indicat expres de Client/Cumparator in scris transmis in formularul completat sau prin e-mail Vanzatorului in acest scop . Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.

In caz de solicitare de retragere a Clientului/Cumparatorului din Contract, Vanzatorul are dreptul de a amana restituirea sumei prin creditarea contului indicat de Cumparator sumei pana la primirea Bunului(-rilor) si efecturarea receptiei calitative/cantitative.

In cazul exercitarii dreptului de retragere, returul Bunurilor se va efectua prin intermediul Vanzatorului sau al firmei de curierat contractate de acesta. Cumparatorul poate opta insa pentru orice forma de expediere a Bunului atata timp cat aceasta asigura si garanteaza integritatea si siguranta Bunului, dar diferenta de cost intre costul expedierii prin intermediul firmei de curierat agreata de Vanzator sau costul preluarii produsului direct de catre Vanzator si valoarea expedierii aleasa de Cumparator va fi suportata de Cumparator. Orientativ, costul expedierii retur, in cazul exercitarii dreptului de retragere de catre Cumparator, va fi egal cu costul transportului de la livrare daca se respecta acelasi tip de ambalare(palet/colet) exceptand situatia in care produsul a fost achizitionat in urma unei campanii de marketing ce include Transportul gratuit. In aceeasta situatia cat si in situatia in care marfa a ajuns la Cumparator pe Palet iar acesta vrea sa o trimita retur Vrac(la nivel de colet) transportul retur va fi comunicat Cumparatorului si va fi dedus din valoarea bunului returnat.

Vanzatorul va suporta cheltuielile de retur, atunci cand returul produselor se datoreaza unor motive imputabile Vanzatorului.
Returul se va face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/ distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul.

Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (, accesorii sau parti ale Bunului lipsesc, Bunul este deteriorat total ori partial etc.), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in starea l initiala sau de a refuza restituirea Pretului, cu restituirea produsului catre Client/Cumparator daca acesta solicita, transportul fiind suportat de catre Cumparator.

In caz de exercitare a dreptului de retragere, Vanzatorul nu va suporta niciun cost suplimentar in cazul în care Cumparatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Vanzator.

Vanzatorul poate amana restituirea Pretului pana la data receptionarii Produselor care au fost achizitionate de Cumparatorul care a optat de dreptul de retragere sau pana la data la care Cumparatorul transmite Vanzatorului dovada predarii Produselor catre un curier autorizat de Vanzator pentru a fi returnate Vanzatorului.

Cumparatorul are obligatia de a restitui Produsele Vanzatorului sau curierului autorizat de acesta in termen de cel mult 14 zile de la data la care a comunicat decizia sa de retragere.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a limita serviciul de vanzare produse in cazul unor retururi repetate si nejustificate ale Cumparatorului, indiferent de tipul produsului returnat.

Cumparatorul va fi informat printr-o notificare scrisa, apel sau prin posta electronica, atunci cand se constata un comportament incorect.

Diminuarea valorii Bunurilor returnate

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea Contractului, acesta are dreptul de a se retrage din Contract. Din același motiv, Cumparatorului i se permite și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor.
Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor, care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

In cazul in care Cumparatorul își exercită dreptul de retragere, după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Accesoriile aflate în cutia/cutiile Bunului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din Bun. Daca un Bun este alcatuit din mai multe componente/module, toate aceste componente fac parte din Bun. Ca urmare, Cumparatorul are obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din Contract sa returneze Bunul, pe cat posibil, in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate componentele si accesoriile acestuia. Daca Bunul a fost livrat paletat, in vederea respectarii obligatiilor de mediu si pentru a ne asigura ca Bunul ajunge la Vanzator in conditii optime de transport, Cumparatorul va returna si paletul impreuna cu Bunul.
Bunurile returnate ce prezinta urme de folosire sau uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri, decolorari, rupturi etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare, reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca Produs Recondiționat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Toate aceste costuri vor fi suportate de Cumparator.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a Bunului, si dupa caz valoarea transportului retur. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea Bunurilor returnate. In situatia in care Cumparatorul nu accepta aceasta diminuare, Vanzatorul poate trimite inapoi produsul catre Cumparator cu conditia ca acesta sa plateasca taxele de transport aferente

BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE .
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 • Produsele perisabile;
 • Produse cu termenele de valabilitate expirate;
 • Furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protective a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consummator

Cumparatorul prin acceptarea TERMENI SI CONDITII ONLINE LOCALO este informat asupra faptului că, în cazul în care produsele a căror returnare prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice, Vânzătorul își rezervă dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse. În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face în cel mult 14 de zile de la data solicitării returului, sub beneficiul receptiei cantitative si calitative a returului, conform prezentei politici, prin aceeași metodă de plată.

6. LIVRAREA BUNURILOR

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

Conditii de Livrare. In situatia in care trebuie livrate Produse cu termene diferite de livrare, vor fi colectate toate Produsele si livrate intr-o singura comanda, la termenul cel mai lung prevazut in oricare dintre aceste comenzi. 

Inainte de a semna documnetlu de predare primire este recomandat sa verificati integritatea ambalajelor Produselor la livrare impreuna cu un representant al curierului sau al reprezentantului Vanzatorului. In momentul receptiei produselor de la Curier sau de la angajatii LOCALO, trebuie sa mentionati pe documentele de transport daca cutiile produselor sunt lovite, murdare, rupte sau incomplete in vederea diminuarii timpului de inlocuire a produsului.

Livrarea presupune transportul Produsului la adresa solicitata si predarea acestuia in fata usii casei sau apartamentului. 

In cazul in care reprezentantii curierului sau ai vanzatorului considera ca este posibil ca livrarea in locul indicat de Client sa produca deteriorari ale Produsului, acestia vor informa Clientul si vor consemna aspectele semnalate in documentul de livrare. Clientul are dreptul de a accepta livrarea, acceptand si posibilitatea producerii eventualelor pagube semnalate, situatia in care Vanzatorul va fi exonerate de orice raspundere cu privire la eventuale deteriorari ale Produsului.

In ziua programata pentru livrare veti fi contactat de un reprezentant al curierului sau al Vanzatorului pentru comunicarea orei de livrare.

La ziua si ora livrarii, agreata cu reprezentantul curierului sau al Vanzatorului, la locatia de livrare se va afla o persoana de peste 18 ani pentru a prelua Produsul. 

In acest scop, puteti viziona dimensiunile Produselor pe Site/Aplicație si sa procedati, inainte de lansarea Comenzilor, la masurarea spatiului, inclusiv a cailor de acces.  

Modificarea locatiei/adresei de livrare. Anularea livrarii.

In situatia in care v-ati razgandit si doriti sa modificati adresa de livrare, sau doriti anularea totala a livrarii, va rugam sa ne anuntati cat mai repede trimitand un e-mail pe adresa de e-mail: contact@localo.ro

Departamentul Relatii Clienti vor face tot posibilul sa iti modifice detaliile livrarii sau anuleze livrarea.

ATENTIE: Modificarea locatiei/adresei de livrare si anularea livrarii se pot face doar pana la data la care marfa este pusa la dispozitia transportatorului pentru a fi livrata.

Termenele de livrare sunt asumate de Vanzator, cu excepţia perioadelor de sărbători de Paşti, de iarnă, a promotiilor de Black Friday sau a altor Campanii, când procesarea şi livrarea unei comenzi poate dura mai mult. 

Vanzatorul își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale Produselor achizitionate online dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de Vanzator, precum cauzele de forta majora (inclusiv, dar nelimitandu-se la restrictii legate de Pandemia de coronavirus cu SARS-Covid-19.

Modalitati de livrare:

 • Livrare prin curier (standard)
 • Livrarea directa de cater Vânzător;

7. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului – si – in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/Clientul/ / Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Online – si ale Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului/Aplicație pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili tuturor Utilizatorilor/Clientilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

LOCALO nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi/link-uri din Continut, indiferent de natura acestor legaturi/link-uri. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

LOCALO este exonerata de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), prin intermediul site-urilor, email-ului sau al unui Angajat al LOCALO, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

LOCALO nu garanteaza Utilizatorului/Clientului/ acces pe Site sau la Produse si/sau Servicii, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe Site (a inregistrarii pe Site a unui Cont al Utilizatorului/Clientului).

LOCALO nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
Site-ul, Aplicația, Bunul sau Serviciul va/vor fi potrivit/-e cerintelor sau asteptarilor Clientului;- Site-ul va functiona neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
– Produsele/Serviciile obtinute ca bonus, in cadrul vreunei promotii ori campanii publicitare, la Produsele achizitionate prin intermediul Site-ului, vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului.

Operatorii, administratorii si/sau proprietarii Site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la: achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/legatura/tranzactie/colaborare etc., care pot aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Site-ului, decat in limita prevederilor din Document.

8. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. COOKIES

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental LOCALO, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.

 Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

 Când vă creați un cont LOCALO, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele;

În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din platforma LOCALO aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: fotografie, genul, nickname, număr telefon mobil, număr telefon fix, data nașterii, nivelul educației, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.;

Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, datele cardului bancar etc.

 Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor LOCALO în beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei LOCALO;
b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile LOCALO sau ale partenerilor din LOCALO Marketplace.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între LOCALO și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

 Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

Acest site și aplicația foloseste Cookies, care sunt reprezentate de portiuni scurte de text stocate in computerul dvs. si care sunt utile pentru administrarea si intretinerea site-ului.Cateva date personale pot fi colectate de aceste cookies. 

Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.

Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile LOCALO pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizator

9. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Document este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila a acestor litigii nu va fi posibila intr-un termen de maximum 60 de zile de la debutul lor, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul LOCALO.

10. DISPOZITII FINALE

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc Site-ului/Aplicația si/sau al oricarui Continut trimis de catre LOCALO Utilizatorului/Clientului/ prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), Utilizatorul/Clientul/ se declara de acord cu prevederile acestui Document. .

Daca oricare dintre dispozitiile de mai sus va fi gasita nula, nevalida, nefunctionala,sau nelegala, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale Documentului.

Pentru mai multe detalii va rugam sa apelati Serviciul Suport Clienti la numarul de telefon (…) sau prin e-mail pe adresa………………………….., unde veti primi un raspuns in cel mai scurt timp.

Programul de functionare al serviciului de Suport Clienti este de Luni pana Vineri, in intervalul 9:00 -17:00.
LOCALO isi rezervă dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natură și/sau legături pe oricare pagină a Site-ului, cu respectarea legislației în vigoare.


Vă Multumim!
Echipa LOCALO