Viața după criză – resemnare sau evoluție?

Localo Marketplace

Întreaga omenire trece în prezent printr-o situație fără precedent în epoca noastră.  Milioane de oameni care au fost afectați de această criză, au fost nevoiți să se adapteze unei noi realități, ce riscă să devină curând, o nouă ordine mondială.

„Criză” este un cuvânt general, însă efectele acesteia se fac simțite pe deplin, în toate sectoarele economice, dar și la nivel personal. Realitatea este că, probabil, lumea pe care noi o cunoșteam înainte de ianuarie 2020, nu va mai fi niciodată la fel.

Chiar dacă milioane de oameni încep ușor, ușor să revină la unele activități, socializarea și interacțiunea umană se desfășoară mai mult virtual. Am ajuns în punctul în care realitatea virtuală va fi realitatea noastră obișnuită. Acest lucru nu este neapărat rău – există oportunități în absolut orice situație.  Majoritatea activităților uzuale s-au mutat în mediul online, iar societatea trăiește prudent. 

Antreprenorii care au mizat în trecut pe cartea online-ului, ale căror afaceri erau deja prezente în spațiul virtual,  sunt cei care se adaptează acum mult mai ușor.   

Mutându-și afacerile integral online, au avut capacitatea să continue, chiar dacă efortul depus a atins cote maxime. Acum, după această perioadă de carantină, este momentul inovației. Este momentul să ne reinventăm ca oameni, dar și ca antreprenori.  Această nouă „lume paralelă” poate susține o mare diversitate, aici chiar este loc pentru fiecare, de la fermieri și producători locali, până la marile magazine.

Una dintre oportunitățile create este Localo – o idee născută din necesitatea de a avea acces la produse proaspete, locale, susținând în același timp economia, atunci când are mai mare nevoie. 

De asemenea, în online totul pare mult mai ușor. Ca antreprenor, te poți adresa unui număr mult mai mare de persoane, reclamele tale ajung direct către publicul țintă, iar un brand poate deveni cunoscut mai ușor. Când știi că poți să livrezi produse proaspete direct către client, fără timp pierdut la tarabele din piață, poți inova și poți aloca mai ușor resurse pentru dezvoltare.     

Pe perioada carantinei, inclusiv comportamentul cumpărătorilor s-a modificat. Oamenii s-au obișnuit să găsească în mediul online tot ceea ce au nevoie, fără a fi nevoiți să iasă din case. Au putut face sport, au putut merge virtual la teatru sau la operă, au fost chiar și la petreceri sau concerte. 

După ce toate aceste restricții severe vor trece, iar oamenii nu vor mai simți atât de mult presiunea izolării, vor rămâne doar obiceiurile. Sunt necesare 21 de zile pentru a-ți crea un obicei nou,  iar lunile de carantină au fost exact acel timp pe care nu ni-l acordăm niciodată.

Dacă ai dezvoltat un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, cu siguranță vei continua așa. Te-ai obișnuit să faci sport? Este minunat, pentru că mișcarea va face parte din viața ta!

Viața de după carantină se rezumă, pentru fiecare dintre noi, la schimbare, la adaptare și la acceptarea acestei noi realități!

Chiar dacă la nivel macroeconomic revenirea va fi lentă, cu provocări mari și cu decizii radicale, la nivel micro, fiecare dintre noi va face diferența. Când alegem să susținem micile afaceri locale și canalizăm resursele către antreprenorii locali, îi ajutăm pe ei, ajutăm și economia locală, iar la final, noi suntem beneficiarii unor servicii de calitate sau a unor produse proaspete și gustoase.      

În mod cert, este o experiență despre care vom vorbi mult timp. Impactul emoțional asupra fiecăruia dintre noi este enorm, însă trebuie să îmbrățișam toate aceste oportunități care ni se deschid și să le exploatăm la maxim.   

În toată istoria omenirii, fiecare perioadă de grea încercare a avut ca rezultat un lucru de o importanță crucială – evoluția. Așa va fi și acum, cu siguranță. Nu ne rămâne decât să îmbrățișam schimbările cu optimism și să trecem uniți peste toate, până ce lucrurile vor intra într-un nou normal!

Urmărește-ne pe pagina de Facebook, ca să aflii mai multe detalii despre ce înseamnă primul marketplace autohton ce promovează exclusiv produse românești!

Ești producător? Înscrie-te aici: http://salut.localo.ro/

Related Articles

Responses